craftsmen relentlessly picked up the production of cheap perfect fake rolex lady datejustref 279178 fliederfarbendes dia zb prsib.able to find abundant delicate thom browne 5502 unisex fashion shirts online for both men and women. 2016

Miejsce rozstrzygnięcia KPR 2016: Poznańskie Targi Piwne, Poznań.
Ilość piw w Konkursie: 324.
Szef Jury: Tomasz Kopyra.
Organizator: Browamator.
Współpraca: Poznańskie Targi Piwne.

Spośród 324 piw zgłoszonych przez 83 browary, za najlepsze Jury uznało:

KRAFT ROKU:
"Piotrek z bagien Funky Wild Fruit wiśnia"- Krzysztof Juszczak - Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy,

Kraft Roku 2016: przeżyjmy to jeszcze raz:

Laureaci w poszczególnych kategoriach:

1. Brytyjskie Ale (9-15°Plato)
Miejsce I: "Orzechowy Gaj"- Adam Czogalla -Browar Perun
Miejsce II: nie przyznano
Miejsce III: nie przyznano

2. Mocne Ale (15-30°Plato)
Miejsce I: "Basior"- Adam Śmiglak- Pałacyk Łąkomin
Miejsce II: "Dudziarz"- Przemysław Leszczyński-Browar Profesja
Miejsce III: "Outd Heyn" - Derek Walsh - Hoop Brouwerij

3. Porter/Stout (9-18°Plato)
Miejsce I: "Kawko i Mlekosz"- Łukasz Gustkiewicz - Piwowarownia
Miejsce II: "Kuźnia Piwowarów Milk Stout"- Michał Białozór i Krzysztof Juszczak -Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy
Miejsce III: "City Stout" - Adam Gajewski - Browar Sancti Lukas

4. Imperialny Stout/Porter (18-30°Plato)
Miejsce I: "WRCLW Rye RIS Barrel Aged Series"- Mateusz Gulej - Browar Stu Mostów
Miejsce II: "Komes RIS"- Lidia Stępień - Browar Fortuna
Miejsce III: "Kraina Welesa" - Adam Czogalla - Browar Perun

5. Amerykańskie Ale (10-14°Plato)
Miejsce I: "NO I PA!"- Leszek Gaszka - Browar Brewera
Miejsce II: "Labirytm APA"- Jacek Domagalski - Browar Nepomucen
Miejsce III: "Luzy Rajtuzy" - Łukasz Jajecznica - Browar Podgórz

6. American IPA (14-18°Plato)
Miejsce I: "Mocna Góra"- Leszek Jasiński - Piekarnia Piwa
Miejsce II: "Break Oatmeal IPA"- Mateusz Kupracz - Browar Nepomucen
Miejsce III: "Califia" - Piotr Sosin - Browar Trzech Kumpli

7. Imperial/Double IPA (18-22°Plato)
Miejsce I: nie przyznano
Miejsce II: "Double Trouble"- Wojciech Frączyk - Browar Widawa
Miejsce III: nie przyznano

8. Black IPA/Cascadian Dark Ale (14-22°Plato)
Miejsce I: "Salamander Black IPA"- Mateusz Gulej - Browar Stu Mostów
Miejsce II: nie przyznano
Miejsce III: "Blackcyl" - Piotr Sosin - Browar Trzech Kumpli

9. Pozostałe IPA (14-22°Plato)
Miejsce I: "Jaśnie Pian"- Mariusz Marek -Browars
Miejsce II: "Parobek Dworski"- Jacek Michna - Browar Łańcut
Miejsce III: "Pan IPAni" - Piotr Sosin - Browar Trzech Kumpli

10. Bawarskie Pszeniczne (10-20°Plato)
Miejsce I: "Pszeniczne"- Tomasz de Weyher - Browar Wyszak
Miejsce II: "Rudolf"- Wiktor Saczuk - Browar Jana
Miejsce III: "Golden Weizen" - Łukasz Szwed - Browar Złoty Pies

11. Pils (10-14°Plato)
Miejsce I: "Pils"- Tomasz de Weyher - Browar Wyszak
Miejsce II: "Bydgoskie Sesyjne"- Piotr Andres - Browar Osowa Góra
Miejsce III: "Pils" - Adam Żemetro i Artur Puszkarczuk - Browar Miejski Sopot

12. Jasny Lager (10-14°Plato)
Miejsce I: nie przyznano
Miejsce II: nie przyznano
Miejsce III: nie przyznano

13. Bursztynowy Lager (10-15°Plato)
Miejsce I: "Rosalie"- Dawid Bąk -Bierhalle Royal Wilanów
Miejsce II: "Oktoberfest"- Tomasz de Weyher - Browar Wyszak
Miejsce III: "Rudawskie" - Jarosław Kądziela i Czesław Dziełak - Browar Miedzianka

14. Ciemny Lager (10-15°Plato)
Miejsce I: nie przyznano
Miejsce II: nie przyznano
Miejsce III: "Czarna Dziura" - Ziemowit Fałat - Browar PINTA

15. Koźlak (16-20°Plato)
Miejsce I: "Browar Amber Koźlak"- Roman Kotlewski i Paweł Kozica - Browar Amber
Miejsce II: nie przyznano
Miejsce III: nie przyznano

16. Porter Bałtycki (18-25°Plato)
Miejsce I: "MENTOR"- Łukasz Łazinka - Browar ReCraft
Miejsce II: "Komes Porter Bałtycki-Płatki dębowe"- Lidia Stępień - Browar Fortuna
Miejsce III: "Baltic Smoked Porter 24 BA" - Wojciech Frączyk - Browar Widawa

17. Witbier (10-15°Plato)
Miejsce I: "Witbier"- Jacek Domagalski -Browar Nepomucen
Miejsce II: "Witek"- Piotr Andres - Browar Osowa Góra
Miejsce III: "Dioblina" - Leszek Jasiński - Piekarnia Piwa

18. Belgijskie Ale (10-15°Plato)
Miejsce I: nie przyznano
Miejsce II: nie przyznano
Miejsce III: nie przyznano

19. Belgijskie Mocne Ale (16-24°Plato)
Miejsce I: "Belgijski Byk"- Adam Śmiglak - Pałacyk Łąkomin
Miejsce II: "Octavio"- Wiktor Saczuk - Browar Jana
Miejsce III: nie przyznano

20. Saison (10-16°Plato)
Miejsce I: "Otwarcie Sezonu"- Piotr Sosin -Browar Trzech Kumpli
Miejsce II: "Moszaw"- Artur Karpiński, Sebastian Łęszczak i Michał Kamiński - Browar Golem
Miejsce III: "Saison" - Jacek Domagalski - Browar Nepomucen

21. Sour Ale (brak widełek °Plato)
Miejsce I: nie przyznano
Miejsce II: "Flanders Red Ale"- Paweł Fityka - Minibrowar Reden Chorzów
Miejsce III: nie przyznano

22. Brett Ale (brak widełek °Plato)
Miejsce I: "Rzeźnik"- Przemysław Leszczyński - Browar Profesja
Miejsce II: "Wyścigi"- Michał Krupa - Browar Bazyliszek
Miejsce III: "Widawa Brett Ale" - Wojciech Frączyk - Browar Widawa

23. Piwo z owocami (brak widełek °Plato)
Miejsce I: "Piotrek z bagien Funky Wild Fruit wiśnia"- Krzysztof Juszczak - Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy
Miejsce II: "Po godzinach APPLE WHEAT"- Paweł Kozica i Roman Kotlewski - Browar Amber
Miejsce III: "Raspberry Golden Weizen" - Łukasz Szwed, Paweł Kąkol i Wojciech Sulikowski - Browar Złoty Pies

24. Piwo miodowe (brak widełek °Plato)
Miejsce I: "Piernikowy Foch"- Krzysztof Juszczak i Mirosław Gałka - Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy
Miejsce II: "Hops and Juniper Mead"- Michał Imbiorowicz - Miodosytnia Imbiorowicz
Miejsce III: nie przyznano

25. Piwo z warzywami (brak widełek °Plato)
Miejsce I: "Dyniowe"- Aleksander Helman i Marcin Jędrzejewski - Stary Browar Rzeszowski
Miejsce II: "Pumpkin Ale"- Tomasz de Weyher - Browar Wyszak
Miejsce III: "Pszeniczny blond z rabarbarem i truskawką" - Jakub Piesio - Browar Maryensztadt

26. Piwo z dodatkami (brak widełek °Plato)
Miejsce I: "Miś Wojtek"- Adrian Kukuła - Browar Wrężel
Miejsce II: "Shogul"- Aleksander Helman i Marcin Jędrzejewski - Stary Browar Rzeszowski
Miejsce III: "Balios" - Michał Godziemba-Srokowski - Browar Srokowski

27. Piwo Grodziskie (brak widełek °Plato)
Miejsce I: nie przyznano
Miejsce II: "Piwo w stylu Grodziskie"- Andrzej Smyk - Browar Largus
Miejsce III: "Piwo z Grodziska z herbatą Sencha Earl Grey" - Magdalena Hutniczak - Browar w Grodzisku

28. Piwo Dymione (brak widełek °Plato)
Miejsce I: "Smoked Porter" - Wojciech Frączyk - Browar Widawa
Miejsce II: "Nafciarz Dukielski"- Mateusz Górski i Marek Zajdel - Brokreacja
Miejsce III: "Dymione" - Michał Legień - Browar Węgrzce Wielkie

29. Piwo Żytnie (brak widełek °Plato)
Miejsce I: nie przyznano
Miejsce II: "Deer Beard"- Grzegorz Durtan - Deer Bear
Miejsce III: "WRCLW Roggenbier" - Mateusz Gulej - Browar Stu Mostów

30. Wood&Barrel Aged Beer (brak widełek °Plato)
Miejsce I: "Barrel Nygus"- Wojciech Solipiwko - Browar Solipiwko
Miejsce II: "Barley Wine 27,5 Bourbon BA"- Łukasz Lis i Marcin Olszewski - Doctor Brew
Miejsce III: "Kord Whiskey Barrel" - Krzysztof Juszczak - Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy

Laureatom gratulujemy!